Hvorfor BFKor

Bergen Filharmoniske Kor er et av de beste korene i Bergen

Vi har øvd mye og lenge sammen med vår fantastiske kormester, Håkon Matti Skrede. Et tett program av krevende verk har gitt oss muligheten til å utvikle oss helt i toppsjiktet, i den grad at vi ble nominert til en Grammy i begynnelsen av 2017 og var invitert til å opptre på Edinburghs internasjonale musikkfestival samme sommer. Vi har vært overført direkte på den franske klassiske musikkanalen Mezzo og har vært med på flere kritikerroste innspillinger. I byens fantastiske filharmoniske orkester har vi utvilsomt det beste kompet i by’n. Og ingen konsertsal er vel bedre enn vår faste Grieghallen.

BFKor synger de store verkene såvel som de sære og små

Siden vi er Bergen Filharmoniske Orkesters faste kor, deltar vi på de fleste verk som inneholder kor. Det betyr at vi kan droppe inn på de siste to minuttene av et verk, synge et bakscenekor på en opera, eller vi kan være direkte drivende for hele konserten, som for eksempel i Haydns Skapelsen. Variasjonen er med på å gjøre BFK til hva det er: Et spennende kor med et virkelig utviklende program!

BFKor synger med de store

Vi er så privilegerte å få synge med store dirigenter, som orkesterets egen Edward Gardner, æresdirigent Andrew Litton, Sir Andrew Davis og mange fler. Til våre konserter hentes fabelaktige solister fra inn- og utland. Med slike forbilder er det kanskje ikke rart vi stadig strekker oss mot nye høyder?

Hvis du ønsker å være med i et knallbra amatørkor med store ambisjoner, er vi kanskje koret for deg.