Hva må jeg kunne

Lyst til å prøvesynge for Bergen Filharmoniske Kor?
Dersom du synes vi høres ut som koret for deg, håper vi du melder deg til prøvesang. Korets prøvesang varer i ca. 10-15 minutt, der du eventuelt også får råd om hva du kan gjøre for å forbedre sangstemmen din. Etter endt opptak får de kvalifiserte sangerne tilbud om å bli med.

Hva skal til for å kvalifisere for å synge med BFKor?
Du må synge rent og kunne ta instruksjon. Korets suksess ligger i at sangerne synger med samme kvalitet, så tilpasningsdyktighet er en styrke. Du bør også kunne såpass mye noter at du klarer å tilegne deg stoffet rimelig raskt. Vi har tidvis et høyt tempo på innøving.

Hva er fordelene ved å velge BFKor?
Du får synge i Grieghallen med et fabelaktig orkester og et Grammy-nominert kor, med dyktige dirigenter fra hele verden. Du blir en del av Harmoniens program og får synge alt fra store korverk til sære orkesterverk med kun minutter med stemmebruk. Du får øve en gang i uken sammen med en gjeng trivelige mennesker.

Hvor mye tid går med til øving?
Vi øver hver onsdag fra klokken 1900 til 2130. Vi har inntil fire konserter i semesteret. I forkant av en konsert har vi prøver hele uken. Det er en forutsetning å følge disse prøvene dersom du skal synge konsert. I tillegg prøver vi å få til et helgeseminar per semester.

Du må med andre ord ha lyst til å være en del av et ambisiøst kor i medvind.

Dessuten ønsker vi å ha deg med på laget!