Symfoni nr 9

Alle fremførte verk – Symfoni nr 9
Forestillingen

Symfoni nr 9


ble fremført den 02 og 03.05.2019.
Dirigent var Edward Gardner.


Merknad:

Sjefdirigenten avrunder sesongen med Beethovens jublende niende symfoni, et av den klassiske musikkens mest framførte og mest kjente verk.

Det er bare å glede seg over mesterens verk, fra den forsiktige begynnelsen til sistesatsens Ode til gleden med orkester, kor og solister.

Beethovens livsbejaende mesterstykke er et musikalsk ikon som ikke minst er kjent for det mektige sluttkoret med fullt orkester, kor og solister. Den er i dag Europas nasjonalsang og representerer sentrale europeiske verdier som frihet, fred og solidaritet.

En fremførelse av Beethovens niende symfoni, åndens knusende seier over materien, etterlater aldri lytteren uberørt. Vi er stolte over å presentere et sterkt lag med norske sangere ledet av Edward Gardner.

Kveldens første verk, Schönbergs ekspressive monodrama Erwartung, handler om en ung kvinne som vandrer hvileløst i en månelys skog på leting sin elsker som tilsynelatende har forlatt henne, men som hun til slutt finner død. Verkets solist Sara Jakubiak medvirket på Harmoniens Grammynominerte innspilling av Janáčeks Glagolitiske messe.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

Medvirkende:

Sara Jakubiak - sopran ("Erwartung"), Mari Eriksmoen - sopran, Ingvild Schultze-Florey - mezzosopran, Bror Magnus Tødenes - tenor, Audun Iversen - baryton, Edvard Grieg Kor