Symfoni nr. 2 «Oppstandelsen»

Alle fremførte verk – Symfoni nr 2
Forestillingen

Symfoni nr. 2 «Oppstandelsen»


ble fremført den 05.09.2019.
Dirigent var Edward Gardner.


Merknad:

Sjefdirigent Edward Gardner har massive krefter til rådighet når han innleder sesongen med Gustav Mahlers grensesprengende og visjonære symfoni om universet og menneskehetens kamp for evig frelse.

Mahlers gigantiske og monumentale oppstandelsessymfoni tar opp menneskehetens store spørsmål – livet, døden og livet etter, tro og kjærlighet. Den visjonære symfonien beveger seg fra mørke til lys, og fra død til håp, til liv og oppstandelse. «Du slås i bakken og løftes så opp på de høyeste tinder på englevinger», skal komponisten selv ha sagt om verket. Om Mahler tvilte på en allmektig gud, trodde han kanskje mer på kjærlighetens forløsende kraft. I et humanistisk perspektiv kan oppstandelse her forstås som å stå opp fra de døde for å gå inn og delta til fulle i livet her og nå.

Edward Gardner står i spissen for et stort orkester, to sangsolister, tre kor, kirkeklokker, orgel og et eget ensemble bak scenen. Dette er også en sjelden anledning til å høre allsidige Lise Davidsen synge altpartiet «Urlicht».

Medvirkende:

Miah Persson - sopran, Lise Davidsen - alt, Bergen Filharmoniske Kor, Collegium Musicums Kor, Edvard Grieg Kor, Håkon Matti Skrede - kormester, Bergen Filharmoniske Orkester,